Skip to main content
Terugblik Hoef Ontmoet Event
De ontwerpwedstrijd WOO! Windows of Opportunity is gewonnen door Winter Crofts, student Mediavormgeving aan ROC Midden-Nederland. Dat maakten de placemakers van Hoefkwartier, initiatiefnemers van de wedstrijd, op 1 juli 2022 bekend tijdens het Hoef Ontmoet Event. Deelnemers aan WOO! Windows of Opportunity kregen de opdracht om raamstickers te ontwerpen. De jury, bestaande uit onder meer bewoners, een projectontwikkelaar en medewerkers van de gemeente, koos unaniem voor het ontwerp van Crofts, die ook nog eens 500 euro won. Eind juli hangen de raamstickers in het pand van ROC Midden-Nederland aan de Disketteweg 2-4, bij het plein van NS-station Amersfoort Schothorst.

Op het Hoef Ontmoet Event kwamen tientallen mensen af. Die konden deelnemen aan een speeddate of een boodschap achterlaten in de door studenten ontwerpen droomboom. Volgens de organisatie leverde dat veel mooie ideeën en inspirerende dromen op over Hoefkwartier.

Project Hoefse Hout

De sloop voor het project Hoefse Hout aan de Printerweg is begonnen. Om overlast te voorkomen en afvalstromen te controleren, doet projectontwikkelaar FSD dat op zo’n net mogelijke manier. Daarom wordt het sloopafval op de locatie gescheiden en vervolgens afgevoerd. Ook worden het puin en de laatste verhardingen onder besproeiing gebroken, zodat het stof zich niet door de lucht verspreidt.

Eind deze maand is de sloop afgerond. Het puin dat dan nog aanwezig is, voert FSD na de bouwvak af. Als dat gebeurd is, is de grond klaar voor de eerste bouwwerkzaamheden.

Hoe gaat het met de Oekraïners aan de Plotterweg?

Inmiddels verblijven er al weer enkele maanden Oekraïense vluchtelingen in de stad, onder andere op de locatie aan de Plotterweg 26-28. Behalve bed, bad en brood krijgen ze hulp om zo snel mogelijk hun weg te vinden in ons land: ze ontvangen leefgeld, mogen aan het werk, leren Nederlands en alle kinderen van 4 tot en met 18 jaar kinderen kunnen naar school. Nu de zomervakantie van start gaat, organiseert Stichting ABC (samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en welzijn) voor de kinderen dagelijks activiteiten.

De vluchtelingen kunnen in ieder geval tot maart 2023 blijven. Omdat de toekomst van de situatie in Oekraïne nog onduidelijk is, houdt de gemeente rekening met diverse scenario’s: van terugkeer naar Oekraïne tot integratie voor de vluchtelingen die lang in Nederland willen verblijven.

De gemeente vindt het belangrijk om alle vluchtelingen – ook uit andere landen – die hier naartoe komen op zoek naar veiligheid en een toekomst, te ondersteunen.

Meer informatie over vluchtelingen in Amersfoort vind je op onze projectpagina.

In de buurt

Nieuws

Leave a Reply