Skip to main content

Kom in contact

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Welke soorten woningen komen er beschikbaar?

In het Hoefkwartier worden maximaal 4.000 woningen gerealiseerd. Dit zullen woningen zijn in iedere prijsklasse, zowel voor koop als voor huur. In de huidige plannen zitten meer huurwoningen (ook in de vrije sector) dan koopwoningen. Voor de huurwoningen geldt verder dat er minimaal 35% sociaal en 20% middenhuur komt. De rest wordt vrije sector huur.

Wat is de verdeling tussen koop en huur in de woningen in de vrije sector?

In het Hoefkwartier worden maximaal 4.000 woningen gerealiseerd. Hiervan is minimaal 35% sociale huur en 20% middenhuur. Voor de resterende 45% van het woonprogramma zijn er geen regels. Dit is vrij in te vullen door de initiatiefnemers. We zijn wel met de initiatiefnemers in gesprek om meer differentiatie in de plannen te krijgen.

Daarnaast moet er van het totale volume dat initiatiefnemers realiseren een vast percentage aan werkmeters gerealiseerd worden. Voor een beeld van alle kaders zie het ontwikkelkader De Hoef-West, te downloaden op amersfoort.nl/hoefkwartier.

Wat is de planning van de bouw van het Hoefkwartier?

Om op de hoogte te blijven van o.a. de planning kunt u zich het beste aanmelden voor de nieuwsbrief via Amersfoort.nl – aanmelden nieuwsbrieven

Wanneer kom ik in aanmerking voor een huurwoning in het Hoefkwartier?

Op de website van de gemeente, Huren in Amersfoort staat uitgelegd voor welke huurwoning je op welke manier in aanmerking kan komen.

Hoe kan ik een wooninitiatief in het Hoefkwartier opzetten?

In het Hoefkwartier zijn diverse ontwikkelaars actief. Elke actieve locatie realiseert woningen (koop en huur in alle prijsklassen) en bedrijfsruimten. Er is bij het ontwerpen ook veel aandacht voor toegankelijkheid. Voor elke doelgroep kan men in het Hoefkwartier terecht.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u zich het beste aanmelden voor de nieuwsbrief via De Hoef West wordt stadswijk Hoefkwartier (amersfoort.nl)

Ook vindt u op de website van de gemeente een kaart met initiatieven waarop ook contactpersonen staan. U kunt hen zelf benaderen.

Ik ben op zoek naar een bedrijfsruimte, bij wie moet ik zijn?

U kunt zelf de projectontwikkelaars benaderen.

Participatie
Voor de realisatie van Hoefkwartier zetten we verschillende manieren van participatie in, bijvoorbeeld het Hoef Café en bijeenkomsten met bedrijven en initiatiefnemers. Andere voorbeelden zijn:
Klankbordgroep
Oorspronkelijk een initiatief van omwonenden van Hoefkwartier. Inmiddels bestaat het gezelschap uit inwoners van het gebied, een ondernemer en omwonenden. Deze groep denkt mee over ontwikkelingen in het gebied zoals mobiliteit, veiligheid en groen.
Hoefkwartiermakerstafel
Betrokken partijen in het Hoefkwartier, zoals bewoners, onderwijs, bedrijven, ontwikkelaars en gemeente. De tafel wil het Hoefkwartier als nieuw woonwerkgebied op de kaart te zetten en alle partijen in het gebied met elkaar verbinden. Heeft u ideeën of activiteiten? Meld die dan aan bij hoefkwartier@amersfoort.nl.

 

Kijk voor meer informatie op de gemeentelijke website – Hoefkwartier (amersfoort.nl)

Neem contact met ons op