Skip to main content

Actieve woningcorporaties
in Hoefkwartier

De Alliantie

Bij de Alliantie werken we elke dag hard aan duurzame, betaalbare en comfortabele woningen. Ongeveer 90% van ons woningaanbod is sociale huur, bestemd voor huurders met een bescheiden inkomen. Een deel van onze woningen verkopen we voor een redelijke marktprijs aan mensen die het moeilijk hebben op de woningmarkt, zoals starters en mensen met een middeninkomen. Om zoveel mensen te helpen aan een woning, denken we naast nieuwbouw ook aan tijdelijke huisvesting, het stimuleren van doorstroming en het ombouwen van lege kantoorpanden.

Portaal

Bijdragen aan goed samenleven. Dat is de missie van woningcorporatie Portaal. Wonen in leefbare buurten en wijken waar mensen naar elkaar omkijken. Waar mensen zich inzetten voor hun buurt en voor elkaar maar zelf bepalen hoe. Die bijdrage zal Portaal ook leveren in het nieuwe Hoefkwartier met de bouw van goede, comfortabele, energiezuinige en betaalbare huurwoningen. Dat kunnen en doen we niet alleen. Om dat te bereiken werken we samen met de gemeente, ontwikkelaars en maatschappelijke organisaties. De huurwoningen worden aangeboden via WoningNet Eemvallei.

Omnia Wonen

Met onze kennis en expertise zetten wij ons in voor het realiseren van een thuisbasis voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt. Wij verhuren circa 9.000 woningen in 13 gemeenten. Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe. De focus in de regio Amersfoort ligt op groei en inclusief wonen. Samenwerken met partners is hierbij essentieel om het aantal sociale huurwoningen snel te vergroten. Dat is hard nodig want de wachttijd voor een dergelijke woning kan in Amersfoort oplopen tot ruim 9 jaar. Om resultaten te boeken, zetten we onze kleinschaligheid, wendbaarheid en bekendheid met de wijk in. Daar gaat het om!