Skip to main content

Ligging en omgeving
van Hoefkwartier

In de buurt

In Hoefkwartier komen werken, leren, wonen en ontspannen samen.

Hoefkwartier verandert de komende jaren. Maar ook na deze tijd blijft het een dynamisch gebied. Met ruimte voor een gezonde levensstijl, met voorzieningen en onderwijs voor sport en spel. En met ruimte voor innovatieve initiatieven van ondernemers. Een wijk volop in beweging.

Waterwingebied

Een lekkere wandeling, een rondje hardlopen, of de hond uitlaten kan heerlijk in het groene Waterwingebied.

Station Schothorst

In het Hoefkwartier is alles dichtbij. In 10 minuten fietsen zit je middenin het centrum.

Met het NS-station Amersfoort Schothorst pal naast de deur ben je in 50 minuten op Schiphol. En met de auto ben je in een mum van tijd op de A1 of A28. Kortom: bereikbaarheid voorop.

Amerena

Sport, zorg en ontmoeten in Amerena

Sport, ontspannen en ontmoeten kan gewoon vlak om de hoek, sportcomplex Amerena in Hogekwartier biedt hier alle mogelijkheden voor. Compleet met zwembad, fitnessruimte, sporthal, fysiotherapiepraktijk, ontmoetingsruimten en het gezellige Amerena-restaurant.

Groenmarkt

Groenmarkt, zomaar een van de vele gezellige pleinen in de binnenstad. Het ligt tussen de Hof en de Appelmarkt. Verschillende panden met voornamelijk horecazaken en de Sint-Joriskerk grenzen aan dit plein.

Eemhuis

Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort. Het biedt onderdak aan vier culturele instellingen: Bibliotheek Eemland, Archief Eemland, Scholen in de kunst en Kunsthal Kade zijn hier sinds 2014 gehuisvest. Het Eemhuis vormt de architectonische blikvanger van het Eemplein.

Eemhaven

Niet iedereen weet dat Amersfoort een haven heeft. Voor de Koppelpoort uit 1410 ligt Eemhaven Amersfoort. Een aantrekkelijke passantenhaven. Vlak bij het Eemplein en de historische binnenstad.

Shoppen

Amersfoort heeft een gezellig historische binnenstad met een gevarieerd aanbod winkels. Kijk ook eens in de kleinere winkelstraatjes. Daar kom je vaak verrassende winkels tegen.

Evenementen

Amersfoort bruist. Regelmatig zijn er festiviteiten: groot en klein maar allemaal even gezellig. Bezoek ze en beleef ze mee.

Havik

Havik is zomaar een van de vele leuke buurten die Amersfoort kent. Hier kun je genieten van een middeleeuwse sfeer, mooie gevels en indrukwekkende monumenten. Het is de oudste gracht van Amersfoort.

Het Stadsterras

In de zomermaanden kun je neerstrijken op het Nieuwe Stadsterras in De Nieuwe Stad. Hier kun je genieten van de festivalvibe. Een plek waar muziek en cultuur samenkomen. En natuurlijk kun je er ook lekker eten.