Skip to main content
Tijdelijke school aan Hardwareweg
Op de locatie Hardwareweg 11 zit sinds dit schooljaar tijdelijk de vmbo-school Guido. De school zit daar voor een periode van 1,5 jaar. Omdat er door de school meer fietsers richting Hoefkwartier komen, zijn op een deel van de Hardwareweg fietsstroken aangebracht.

 

Sustainable City Challenge

Eind september wordt er in Utrecht een grote innovatiechallenge gehouden. Ook Hoefkwartier zal daar met 4 gemengde teams van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht vertegenwoordigd zijn.

Zij moeten in 1 week een oplossing bedenken voor een nieuwe vorm van participatie. Nu worden er voor nieuwe ontwikkelingen, zoals Hoefkwartier, al bewoners uit de wijk gevraagd om mee te denken. Maar hoe kan ook de natuur uit de wijk of het klimaat een plek krijgen aan de ontwerptafel?

Gemeente Amersfoort is de opdrachtgever van deze mooie vraag en het team van Celciushuis zal de sessies leiden. Op 7 oktober 2022 is de grote finale en worden de winnaars bekendgemaakt. Maar op 6 oktober zal tijdens het Hoef Café de eerste resultaten worden gedeeld. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere mooie ideeën voor Hoefkwartier te bewonderen.

 

Computerweg verandert voor een deel in Netwerklaan

Op 1 februari 2023 krijgt het westelijke deel van de Computerweg een andere straatnaam: Netwerklaan. Het gaat om het de weg tussen station Schothorst en de Outputweg. De reden van de naamswijziging is het groot aantal huisnummers dat nodig is voor de vele woningen die aan de Computerweg komen.

In de buurt

Nieuws

Leave a Reply