Skip to main content

Wonen in
Hoefkwartier

Stedelijke allure

Het gebied verandert de komende 10 jaar in een nieuwe woon-, werk- en leerwijk met 2.500 nieuwe woningen. Hoefkwartier krijgt een fraaie, stedelijke uitstraling met veel appartementen in midden- en hoogbouw. Ook gezinnen kunnen terecht in Hoefkwartier, in diverse projecten zitten stadswoningen. We bouwen zo duurzaam mogelijk en de gemeente vergroent de omgeving. Geparkeerde voertuigen verdwijnen zoveel mogelijk uit het zicht.

Lichtpenweg 6 - De Lichtpen

Ruim 90 appartementen met balkon of terras.

Ben je opzoek naar een appartement of penthouse dichtbij het stadscentrum van Amersfoort en op loopafstand van station Amersfoort Schothorst met rechtstreekse treinverbinding naar de Randstad? In de nieuwe stadswijk Hoefkwartier bouwt BPD appartementencomplex De Lichtpen. Dit complex bestaat uit twee gebouwen, met ruim 90 appartementen met balkon of terras. Het woningaanbod is divers van 54 m2 t/m 184 m2. Wil je kleiner gaan wonen, ga je voor het eerst samenwonen of ben je juist opzoek naar een luxe woning op spectaculaire hoogte? Het kan hier allemaal!

Status: omgevingsvergunning verleend en onherroepelijk. Anterieure overeenkomst met gemeente *.

Hoefseweg 3 t/m 11 - Kop van de Hoef

Circa 580 woningen, een aantal kantoren en andere commerciële ruimtes.

De Kop van de Hoef is de meest noordelijke ontwikkeling van Hoefkwartier. Voor automobilisten, fietsers en treinreizigers vanuit noordelijke richting vormt de Kop van de Hoef daardoor het beginpunt van de nieuwe wijk. De Kop van de Hoef valt direct op door haar pandsgewijze structuur vol architectonische kwaliteit. Er komen hier circa 580 woningen, een aantal kantoren en andere commerciële ruimtes. Tussen de panden is volop ruimte om te ontspannen in de groene binnentuinen.

Status: Afronding definitief ontwerp, bestemmingsplan vastgesteld verwachting is onherroepelijk in december. Anterieure overeenkomst met gemeente *.

Inputplein 1 - De Key

531 appartementen in alle soorten en maten en een modern, multifunctioneel kantoorgebouw.

 Met state-of-the-art architectuur en bijzondere aandacht voor de openbare ruimte is dit de plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. De twee carrévormige gebouwen van The Key zijn omgeven door groen met twee besloten groene binnentuinen. De ontwikkeling is direct gelegen aan het levendige stationsplein.  De bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend op deze locatie en er is voldoende parkeergelegenheid voor de fiets of auto in de gemeenschappelijke fietsenstalling en de openbare parkeergarage.

Status: Afronding definitief ontwerp, opstellen ontwerp bestemmingsplan, procedure moet nog starten. Anterieure overeenkomst met gemeente *.

Printerweg 1-55 - Hoefse Hout

30 vrijesectorwoningen, 50 midden huur, 80 vrijesector huur en 88 sociale huur.

FSD maakt in de Hoefse Hout 3 woonblokken in diverse wooncategorieën met een hybride houtconstructie. Een blok met 30 vrijesectorwoningen, waarvan 10 grondgebonden woningen het eerste blok vormen. In de andere twee blokken is een ruime keuze aan huurwoningen, van sociale (zorg)woningen tot aan vrijesectorwoningen. Alle blokken worden aan elkaar geschakeld middels de 3 groene hoven en verbondenheid wordt gecreëerd door de groene daken. Totaal aantal huurwoningen: 50 middenhuur, 80 vrije sector huur en 88 sociaal.

Status: Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen ter inzage. Anterieure overeenkomst met gemeente *.

Plotterweg 30 - Alliantie

De Alliantie realiseert aan de Plotterweg 30 in totaal 49 appartementen voor sociale huur. Hiermee levert de Alliantie een bijdrage aan de geformuleerde ambities voor De Hoef en de opgave  van de gemeente Amersfoort om tot 2030 jaarlijks 1.000 woningen extra te realiseren. Naast de appartementen wordt op de begane grond een bedrijfsruimte gerealiseerd. De primaire doelgroep voor de appartementen zijn jongeren en een- en tweepersoonshuishoudens. Het herontwikkelen van het bestaande gebouw in plaats van sloop of nieuwbouw is een voorbeeld van duurzaam omgaan met de gebouwde omgeving.

Status: Omgevingsvergunning verleend. Anterieure overeenkomst met gemeente *.

Plotterweg 26-28 - Hofvorde

215 appartementen in een sfeervol binnenhof.

In Hofvorde worden ruim 215 gloednieuwe twee en drie kamerappartementen gerealiseerd vol comfort en stedelijke allure. Jouw nieuwe appartement is een combinatie van de kwaliteit en het gemak van nieuwbouw met het karakter van historisch Amersfoort. In een sfeervol binnenhof vind je de drie gebouwen die gezamenlijk Hofvorde vormen. Door het behoud van de volwassen bomen is het een heerlijk groene omgeving waar een gevoel van kalmte heerst in het levendige Amersfoort. Welkom thuis in Hofvorde.

Status: ontwerpfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Plotterweg 31 - B-right urban living

Op deze locatie komt een speciaal gebouw dat voorzien wordt van duurzame gevels. Deze woningen zullen iets ruimer zijn dan elders in De Hoef. Een groot deel van deze woningen zal verkocht worden voor particulier gebruik. De overige woningen zullen verhuurd worden. De doelgroep is divers, van jong tot oud, met een kleine of grote beurs. Ook krijgt elk appartement zijn eigen parkeerplaats.

Status: ontwerpfase (tijdelijke verhuur), bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Computerweg 8 - Green Road Capital

GreenRoad Capital en ABN Amro werken samen om met het kantoor aan de Computerweg 8 een substantiële bijdrage te leveren aan de doelstellingen van Hoefkwartier. De locatie is zeer geschikt voor een goede mix tussen wonen en werken. MIES Architectuur heeft een markant gebouw ontworpen met appartementen en een levendige begane grond die het kantoor als het ware omarmt. De huidige parkeergarage biedt mogelijkheden voor uitbreiding en gedeeld gebruik. Zo ontstaat in het Hart van de wijk, aan het groene openbare gebied een duurzame herontwikkeling waar werken en wonen hand in hand gaan.

Status: schetsfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Plotterweg 30 - BPD

40 tot 70 woningen in middeldure huur.

Plotterweg 30 ligt midden in het nieuwe Hoefkwartier. Het accent voor de ontwikkeling van Plotterweg 30 ligt op betaalbaar wonen. Appartementen voor mensen die in een groene stedelijke omgeving, dicht bij een station en voorzieningen willen wonen. Het aantal appartementen varieert van 40 tot 70 woningen. Een deel hiervan zal in de middeldure huur worden aangeboden. Boven een laag parkeren zal een tweetal appartementengebouwen gerealiseerd worden met op de begane grond de mogelijkheid voorzieningen op te nemen.

Status: schetsfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Printerweg 6+8 en Computerweg 12 A-D - Van Wijnen

Van Wijnen (1.900 vakliefhebbers, 25 locaties) initieert, ontwikkelt, realiseert en beheert vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. We maken ons hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. Dit doen we momenteel ook in Leusden, Hoogland, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort op diverse projecten.

Status: ontwerpfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Hoefseweg 1 - B-right Urban Living

Aan de Hoefseweg 1 wordt een eigentijds gebouw ontwikkeld met woningen voor verhuur aan jongeren en starters. De woningen zullen van alle gemakken worden voorzien worden volledig afgewerkt opgeleverd. Er zijn woningen in diverse prijscategorieën, dus voor ieder wat wils. Daarnaast wordt er gezorgd voor gezamenlijke functies zoals een wasserette, buitenruimtes en dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een huismeester en deelauto aanwezig.

Status: ontwerpfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

Computerweg 1 - HSA

Circa 165 huurwoningen in diverse prijscategorieën en uiteenlopende afmetingen.

HSA ontwikkelt op een markante plek tussen het Waterwingebied en station Schothorst circa 165 huurwoningen in diverse prijscategorieën en van uiteenlopende afmetingen. Waar nu nog een verouderd kantoor staat, komen straks aan het vernieuwde Stationsplein mooie voorzieningen zoals een lunchroom in combinatie met een flexibele werkplek en ontmoetingsruimte met services passend bij de leer-, werk- en woonomgeving van Hoefkwartier. Het woongebouw is toekomstgericht door klimaatadaptieve en energetische toepassingen.

Status: ontwerpfase, bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

* Anterieure overeenkomst:

Hiermee wordt onder andere de publiekrechtelijke medewerking vastgelegd van de gemeente om het plan te kunnen realiseren.