Skip to main content

Wonen in
Hoefkwartier

Stedelijke allure

Het gebied verandert de komende jaren in een nieuwe woon-, werk- en leerwijk met maximaal 4.000 nieuwe woningen. Hoefkwartier krijgt een fraaie, stedelijke uitstraling met veel appartementen in midden- en hoogbouw. Voor jongeren, ouderen, starters en voor gezinnen. We bouwen zo duurzaam mogelijk en de gemeente vergroent de omgeving. Geparkeerde voertuigen verdwijnen zoveel mogelijk uit het zicht.

Lichtpenweg 6 - De Lichtpen

94 appartementen

In Hoefkwartier bouwt BPD appartementencomplex De Lichtpen. Dit complex bestaat uit twee gebouwen, waarvan de hoogbouw 12 woonlagen en de laagbouw 5 woonlagen telt. Met appartementen in verschillende formaten en gedeelde voorzieningen voegt BPD een nieuwe woonbeleving aan Amersfoort toe.

Status: in uitvoering

Hoefseweg 3 t/m 11 - Kop van de Hoef

 580 appartementen

Kop van de Hoef is de meest noordelijke ontwikkeling van Hoefkwartier. Hagedoorn Ontwikkeling ontwikkelt vooral huurappartementen, maar er is ook ruimte voor kantoren. De gebouwen variëren in hoogte, kleur en materialen. Ook zijn er woningen in alle soorten en maten. Rondom en tussen de gebouwen is veel ruimte voor groen.

Status: in ontwikkeling

Inputplein 1 - De Key

555 appartementen

Aan het toekomstige stationsplein in Hoefkwartier ontwikkelt Certitudo Capital: The Key. Hier ontstaan twee gemengde stadsblokken met luxe studio’s, twee- en driekamerappartementen. Er komt een mix van sociale huur, middel huur en vrije sector met oppervlaktes van ongeveer 25 tot 88 m2. De gebouwen zijn omgeven door groen met twee besloten binnentuinen en voorzieningen.

Status: in ontwikkeling

Printerweg 1-55 - Hoefse Hout

247 woningen

In het hart van Hoefkwartier ontwikkelt FSD de Hoefse Hout. Er komen drie woonblokken gebaseerd op een houten constructie. In één blok komen 30 koopwoningen, waarvan 10 grondgebonden woningen. In de andere twee blokken zitten huurwoningen in alle categorieën (vrij, midden en sociaal). Elk blok heeft een groen binnenhof.

Status: in ontwikkeling

Netwerklaan 603-699 -– Portaal

49 appartementen

Het Portaal bouwde het voormalige kantoorpand om tot sociale huurappartementen. Het zijn tweekamerappartementen van ongeveer 40 tot 65 m2. Bijna alle woningen hebben een eigen balkon, terras en/of berging. Onderin het complex zit een kinderdagverblijf.

Status: gerealiseerd

Plotterweg 26-28 – Hofvorde

230 appartementen

Op deze voormalige kantoorlocatie aan het toekomstige Hoefparkt ontwikkelt Arthur Armstrong het project Hofvorde. Er komen drie nieuwe gebouwen aan een binnenhof. De nieuwbouw bestaat vooral uit huurappartementen met twee en drie kamers.

Status: in ontwikkeling

Plotterweg 31-33 - B-Right Urban Living

120 appartementen

Aan de vijver in Hoefkwartier staat nu een pand dat tijdelijk wordt bewoond. B-Right Urban Living ontwikkelt daar een nieuwbouw appartementencomplex met uitzicht over het Waterwingebied. In het complex komen verschillende woningtypes en functies.

Status: in ontwikkeling

Netwerklaan 52 - Greenroad Capital

86 appartementen

In dit project werken Greenroad Capital en ABN Armo samen aan de ontwikkeling van nieuwbouwappartementen en een verduurzaamd kantoorgebouw. Bovenop het huidige kantoorpand komen 3 woonlagen. Aan de kant van de Hoefseweg komt een nieuw gebouw van 17 woonlagen. De bovengrondse parkeergarage biedt mogelijkheden voor uitbreiding en gedeeld gebruik.

Status: in ontwikkeling

Printerweg 6+8, Computerweg 12 en Printerweg 10 – Hoefse Hoven

267 woningen

Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal werken samen met SmarterTalents (eigenaar Printerweg 10) in dit project. De kantoorpanden op deze locaties zijn nu in gebruik door verschillende bedrijven. Na afloop van de huurcontracten worden de kantoren aan de Printerweg 6 en 8 en de Computerweg 12 gesloopt. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt een nieuw kantoor en twee woongebouwen. Het Portaal gaat 95 sociale huurwoningen verhuren.

Status: in ontwikkeling

91 appartementen

Hoefseweg 1 - B-Right Urban Living

Het kantoorgebouw op deze plek verdwijnt en er komen nieuwe huurappartementen. De nieuwbouw bestaat uit studio’s, twee- en driekamerappartementen en vier stadswoningen. Er komen ook gezamenlijke ruimtes, zoals een wasserette, binnentuin en daktuinen. Op de begane grond is ruimte voor winkels en/of kantoren.

Status: in ontwikkeling

Hoefseweg 1