Skip to main content

Vanaf eind juni is Hoefkwartier een ontmoetingsruimte rijker. Tegenover het Celciushuis zetten we verschillende bijzondere plantenbakken en/of zitelementen (flocci’s genoemd door HUNC ontwerp) neer rondom een ‘Flying Grass Carpet’. Deze nieuwe ontmoetingsplek openen we officieel tijdens de Dag van de Architectuur op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023. Daarnaast komen de flocci’s ook in de bocht langs de Netwerklaan te staan.

De flocci’s zijn speciale plantenbakken, ontworpen om een groene en kleurrijke sfeer te creëren naast het Celciushuis. Daarnaast zorgen ze voor een prettige sfeer tijdens het werk aan de fietsenstalling dat in mei 2023 is gestart. De flocci’s komen uit een 3D-printer en de rode kleur komt uit het logo van Hoefkwartier. ROC-studenten maken voor de gelegenheid hun eigen miniversies van de flocci’s. Groenbeheerder Sight Landscaping uit Hoefkwartier gaat de plantenbakken onderhouden. Bewoners en ondernemers kunnen daarbij helpen als zij een flocci ‘adopteren’.

Flying Grass Carpet

Naast de flocci’s leggen we ook een Flying Grass Carpet neer. Dat is een opvallende groene strook, geïnspireerd op het idee van een vliegend tapijt. Mensen kunnen erop zitten, spelen en natuurlijk overheen lopen. Met het speelse en verrassende ontwerp trekt het tappijt zeker de aandacht. Het biedt een uitnodigende plek voor zowel bewoners als bezoekers van Hoefkwartier.

Mogelijk gemaakt door de Hoefkwartiermakerstafel

De flocci’s en het Flying Grass Carpet zijn onderdeel van de placemakingstrategie van de Hoefkwartiermakerstafel. Deze tafel bestaat uit allerlei belanghebbenden uit de wijk. Samen zetten zij zich in om Hoefkwartier positief op de kaart te zetten als gastvrije omgeving tijdens de transformatie van bedrijventerrein naar nieuwe stadswijk. De flocci’s en Flying Grass Carpet kunnen zich de komende jaren verplaatsen door het gebied. Er kunnen ook flocci’s, in verschillende formaten, bij komen.

Wil je meehelpen?

Wil je helpen om de flocci’s te onderhouden? Mail dan naar: Hoefkwartier@bureaubrick.nl.