Skip to main content

Op 8 juni 2023 was er weer een Hoef Café voor geïnteresseerden in de ontwikkelingen in Hoefkwartier. Waarschijnlijk door het prachtige weer, was de opkomst deze keer niet zo groot als anders. Maar er zaten wel verschillende mensen in de zaal: enkele (nieuwe) bewoners, omwonenden uit andere wijken, raadsleden, initiatiefnemers, een ondernemer en de Fietsersbond. Er stonden 3 onderwerpen op de agenda. . Lees hieronder de samenvatting of bekijk de presentatie.

Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers van bureau Flux landscape architecture stelden zich voor. Zij gaan aan de slag met een voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte van Hoefkwartier. Bij het opstellen van het ontwikkelkader is al gesproken met de mensen uit de omgeving over de openbare ruimte. We pakken daar nu op door. In het volgende Hoef Café na de zomer presenteert bureau Flux een 80% versie van het ontwerp. Daar kan iedereen die dat wil dan reageren op bijvoorbeeld de routes, de (ontmoetings-)plekken en het groen. Daarnaast organiseren we voor bedrijven en initiatiefnemers een aparte bijeenkomst.

Hoefkwartiermakers stellen zich voor

De Hoefkwartiermakerstafel is een groep van verschillende mensen uit het gebied. Zij willen zichtbaar iets veranderen in Hoefkwartier door de openbare ruimte wat fijner te maken, juist tijdens de bouw. Ze zetten in op een gastvrije omgeving, waar wonen, werken en studeren samengaat. Daarnaast is de tafel een collectief brein. De gebruikers hebben kennis over het gebied en denken samen na over onderwerpen, zoals parkeren en de kwaliteit van werken en van de architectuur in Hoefkwartier. Het eerste evenement van de tafel was de Dag van de Architectuur [link naar terugblik]. Ook gaat de tafel iets organiseren rondom burendag en parking day. Hou daarvoor deze nieuwsbrief in de gaten!

Ontwerp voor 91 huurappartementen aan de Hoefseweg 1

De initiatiefnemer B-right Urban Living en de architect presenteerden het voorlopig ontwerp voor een nieuw gebouw aan de Hoefseweg 1. Het kantoorgebouw dat daar nu staat verdwijnt en er komen 91 nieuwe huurappartementen voor ouderen die kleiner willen wonen en voor starters. Op de begane grond is ruimte voor winkels en/of kantoren. Er komt ook een parkeerkelder waar nieuwe bewoners, gebruikers en bezoekers hun auto kunnen parkeren. Bezoekers van het Hoef Café konden op 8 juni reageren op het ontwerp. Waar mogelijk neemt B-right de inbreng mee in de volgende stap: het maken van een definitief ontwerp voor deze ontwikkeling. Wil je nog reageren? Dan kan dat door een mail te sturen naar: r.bovens@b-righturbanliving.com.

Vragen?

Heb je vragen over de onderwerpen? Of heb je een goed idee voor het volgende Hoef Café? Laat het ons weten via: hoefkwartier@amersfoort.nl.