Skip to main content
Hoefproject uitgelicht: Plotterweg 30
 

De verandering van kantoorpand naar appartementengebouw van Plotterweg 30 zit in de afbouwfase. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2023 de appartementen bewoonbaar zijn. Het gaat om 49 sociale huurappartementen die vooral uit tweekamerappartementen bestaan. Ook is er binnen een fietsenstalling gemaakt. Bijna alle woningen in het verbouwde pand zijn voorzien van een eigen balkon of tuin. Twee binnentuinen met vijver, die al aanwezig waren, blijven behouden.

Daarnaast is er veel aandacht voor verduurzaming van het voormalige kantoorpand. Zo zijn alle appartementen voorzien van vloerverwarming en zijn alle kozijnen straks vervangen. Op het hoogste dak komen zonnepanelen en de lager gelegen daken worden vergroend. Tijdens de bouw wordt zorgvuldig omgegaan met flora en fauna. Zo zijn de verblijven van vleermuizen vooraf goed onderzocht.

 

Gesprekken met kinderdagverblijf

Op de begane grond komt zo’n 650 m2 commerciële ruimte. Op dit moment lopen gesprekken met een kinderdagverblijf. Een functie die met het oog op de toekomst belangrijk is voor de leefbaarheid van de wijk.

 

Informatiebijeenkomst herontwikkeling Softwareweg 9

Op dinsdag 20 december 2022 van 17.00 tot 19.00 uur organiseert Landman Vastgoed een informatiebijeenkomst over de plannen van het pand aan Softwareweg 9. In het leegstaande kantoorgebouw komen 53 studentenwoningen met voorzieningen. De herontwikkeling is een samenwerking met SOMT University of Physiotherapy.

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw aan Softwareweg 9. Heb je alvast vragen? Mail die dan naar info@lmvs.nl.

 

Elke donderdag: Wijkinloop in het Celciushuis

Je bent van harte welkom bij de Wijkinloop bij het Celciushuis. Onder het genot van een kop koffie of thee kun je open en eerlijk het gesprek aangaan, ontmoeten en verbinden.

Voor wie?
De inloop is bedoeld voor de bewoners van Hoefkwartier. Het kan lastig zijn om in een jonge wijk als het Hoefkwartier vriendschappen op te bouwen, samen te komen en samen te werken als buurt. Tijdens de Wijkinloop vind je daarom een luisterend oor en een plek die misschien een steuntje in de rug kan geven.

Waarvoor?
Als je het leuk vindt om in contact te komen met het team van het Celciushuis of andere buurtbewoners en organisaties kun je langskomen bij de Wijkinloop. Door samen het gesprek te voeren, ontdekken we de belangen van jou en je buurtgenoten. Zodat we kunnen helpen bij het organiseren van activiteiten of plannen maken voor een leuke, veilige buitenruimte.

Openingstijden
De koffie-inloop is elke donderdagmiddag van 12.00-18.00 uur. De inloop is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Het Celciushuis ligt op het P&R-terrein van station Amersfoort Schothort. Het huis is een initiatief van Hogeschool Utrecht waarbij samenwerken aan een gezonde en duurzame stad het belangrijkste uitgangspunt is.

In de buurt

Nieuws

Uncategorized

Leave a Reply