Skip to main content
95 miljoen euro voor woningbouw

Het Rijk gaat 95 miljoen euro investeren in de toekomst van Amersfoort. Een groot gedeelte van het bedrag wordt gebruikt voor verbeteringen voor voetgangers, fietsers, deelmobiliteit en openbaar vervoer. Die verbeteringen zijn nodig voor de bouw van 8.500 nieuwe woningen, die tot en met 2030 in Amersfoort gebouwd gaan worden. Hoefkwartier is een van de wijken waar duizenden nieuwe woningen komen. Voor Hoefkwartier betekent dat onder meer dat er extra fietsparkeerplekken gemaakt kunnen worden bij NS-station Amersfoort Schothorst.

Wethouder mobiliteit Tyas Bijlholt: ‘Om de stad leefbaar te houden en klimaatverandering tegen te gaan, is het hard nodig om op het gebied van mobiliteit een omslag te maken. We willen naar een stad waar inwoners veel fietsen, lopen en gebruik maken van deelvervoer en openbaar vervoer. Met dit enorm grote bedrag ben ik natuurlijk ongelooflijk blij. Nu kunnen we grote stappen gaan zetten in de ontwikkeling van onze stad.’

Techathon 2022 in teken van Hoefkwartier
Team Croonwolter&dros/Haagse Hogeschool/mboRijnland heeft de jaarlijkse Techathon gewonnen. Die wedstrijd werd vorige week georganiseerd in Playground 33 in Hoefkwartier. De aanwezige studenten en talenten van technische bedrijven kregen de opdracht om in 1 dag een concreet toekomstbestendig plan voor de herontwikkeling van Hoefkwartier te maken.

Juryvoorzitter Astrid Janssen, wethouder Wonen en Energietransitie, maakte aan het einde van de dag het winnende plan bekend: ‘Next gen digitale wijk’ van team Croonwolter&dros/Haagse Hogeschool/mboRijnland.

Het winnende team ontving behalve een trofee onder meer ook een cheque van 5.000 euro. In december leggen de winnaars hun plan voor aan de gemeenteraad van Amersfoort.

Meer informatie

Op Startmetconnect.nl lees je meer over de Techathon.

 

Voor in de agenda: Hoef Café 9 februari 2023
Het volgende Hoef Café staat gepland voor donderdag 9 februari 2023 van 19.00 uur tot 20.30 uur. Over de precieze inhoud en locatie vertellen we je in een van onze volgende nieuwsbrieven.

 

In de buurt

Nieuws

Leave a Reply