Skip to main content

Tientallen mensen bezoeken Hoef Buitencafé
Op zoek naar een plek in Amersfoort waar je zowel kunt wonen, werken, leren als sporten? Dat kan over een aantal jaar allemaal in Hoefkwartier. De eerste contouren van de nieuw te vormen stadswijk waren donderdagavond te zien tijdens het Hoef Buitencafé. Tientallen buurtbewoners, geïnteresseerden en potentiële huizenbezitters – van jong tot oud – namen alvast een kijkje in de wijk.
Verspreid over Hoefkwartier schetsten projectontwikkelaars en vastgoedbezitters hun plannen of namen zij bezoekers mee in bestaande bouwprojecten, zoals aan de Lichtpenweg en de Plotterweg. Playground33 aan de Disketteweg liet zien wat je met een ‘oud’ kantoorpand kan doen: er een multifunctioneel bewegingscentrum van maken.
Bij het Celciushuis bij NS-station Amersfoort Schothorst konden mensen terecht voor vragen aan de gemeente. Ook daar maakten veel mensen gebruik van. ‘De vragen en interesse laten zien dat Hoefkwartier leeft onder huidige en toekomstige bewoners’, merkte wethouder Willem-Jan Stegeman op, die ook aanwezig was. ‘Er komen een flink aantal woningen bij in de wijk. Voor woningzoekenden is Hoefkwartier daarom heel interessant.’
Een uitgebreide fotoreportage van het Hoef Buitencafé vind je op de Facebookbpagina van Gemeente Amersfoort

 

Opening Celciushuis
Op vrijdagmiddag 17 juni tussen 15.00 en 17.30 uur opent het Celciushuis haar deuren! Wethouder Stegeman zal het gebouw op het parkeerterrein van NS-station Amersfoort Schothorst dan officieel openen.
De komende jaren zal het Hoefkwartier veranderen in een duurzame en gezonde wijk, waar het fijn is om te wonen, werken, leren en ontspannen. Het Celciushuis staat sinds kort in de wijk om daarbij te helpen als innovatiewerkplaats én buurthuiskamer. Komt u ook? Meld u zich dan aan.

 

18 juni: Dag van de architectuur
Hoe maak je van een wijk met voornamelijk kantoren een (t)huis? Die vraag staat op 18 juni 2022 centraal tijdens de Dag van de Architectuur. FASadeE, het Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap, heeft samen met het Celciushuis en het ROC Midden Nederland een programma samengesteld.

Programma

14.00 uur: Inleiding door FASadE
14.05 uur: Toelichting Eugene Zaaijer van het Celciushuis over onder meer het onderzoek van studenten van Hogeschool Utrecht naar saamhorigheid
14.20 uur: Susanne Lek (projectleider duurzaamheid ROC Midden Nederland) over de rol van het ROC in Hoefkwartier
14.30 uur: Fotograaf Rufus de Vries over de manier waarop hij met fotografie bouwt aan buurtverbondenheid
14.45 uur: Gesprek onder leiding van Eugene Zaaijer met Ewout van der Weij (kwartiermaker Hoefkwartier), Susanne Lek (projectleider duurzaamheid ROC Midden Nederland), fotograaf Rufus de Vries en Fenneke van der Vegte, (voormalig) wethouder en raadslid GroenLinks in Leusden. Onderwerp is onder andere de rol die kwartiermakers kunnen spelen om het ‘ergens thuis voelen’ te bevorderen.
15.15 uur: Jane’s Walk De Hoef. Wil je meelopen? Meld je dan aan.
16.45 uur: Einde

 

Voor in de agenda: Hoef Ontmoet Event op 1 juli
Op vrijdag 1 juli 2022 organiseren de placemakers van Hoefkwartier het Hoef Ontmoet Event. Van 15.30 uur tot 18.00 uur kunnen bewoners, studenten en voorbijgangers aan het Inputplein 1 onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met elkaar over de toekomst van de wijk.

Er staat een droomboom waaraan mensen hun opgeschreven ideeën over Hoefkwartier kunnen ophangen. Ook is er ruimte voor speeddates, waarbij onbekenden elkaar op een laagdrempelige manier elkaar kunnen ontmoeten. Tenslotte zal ook de prijs worden overhandigd aan de winnaar van de WOO-ontwerpwedstrijd.

 

 

 

In de buurt

Nieuws

Leave a Reply