Skip to main content

Nu Hoefkwartier steeds meer een stadswijk wordt, komen er ook meer voetgangers. De Hoefkwartiermakerstafel kwam daarom met het idee om 2 voetpaden aan de Plotterweg aan te passen. Ook is een oprit gemaakt voor fietsers. Gemeente Amersfoort heeft deze aanpassingen uitgevoerd.

Welke paden

Het voetpad aan de Plotterweg (langs Visma Raet) naar de Outputweg is doorgetrokken. Het voetpad is ongeveer 1 meter breed en van half verhard materiaal om de wortels van de bomen niet te beschadigen.

Het voetpad langs de Plotterweg 16-22 is verplaatst, omdat voetgangers een pad over het gras hadden uitgesleten. De vrijgekomen driehoek richten we opnieuw in, samen met de Hoefkwartiermakerstafel. Zij willen hier graag een moestuin maken voor bewoners van de wijk. Op deze plek is ook een oprit gemaakt voor fietsers.

De aanpassingen passen in het plan voor de ontwikkeling van het openbaar gebied. De wijk heeft nu weinig tot vrijwel geen doorlopende fietsroutes en wandelpaden en dat moet anders. Dit jaar werkt de gemeente het ontwerp voor het openbaar gebied verder uit, we doen dit samen met de mensen in de omgeving. Daarover ontvang je later dit jaar meer informatie.

Contact

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan tijdens kantooruren contact op met Roy Fox, projectmanager openbare ruimte Hoefkwartier, via telefoonnummer: 06 44 47 63 95.