Skip to main content

Hoe creëer je een gastvrije wijk? Een plek waar je prettig werkt, studeert en woont? En hoe gastvrij is Hoefkwartier eigenlijk? De Hoefkwartiermakerstafel en de Jonge Honden van FaSade nodigen je uit om daarover in gesprek te gaan tijdens de Dag van de Architectuur op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni 2023.

Hoefkwartier wordt een nieuwe stadswijk in Amersfoort. De transformatie is in volle gang. Tijdens de bouwwerkzaamheden gaat het leven in Hoefkwartier natuurlijk gewoon door. Voor iedereen die nu in Hoefkwartier werkt, studeert of woont moet het zo prettig mogelijk blijven. Een gastvrije omgeving met een hoog serviceniveau, dat opbokst tegen de ongemakken van de verbouwingen. Loop mee met de lunchwandeling, volg een mini-lezing of laat je creativiteit de vrije loop tijdens de placegame. Ontdek samen met ons wat er nodig is om van Hoefkwartier een gastvrije werk- en leer,- en woonomgeving te maken.

Programma

Vrijdag 16 juni

12.00 – 13.00 uur

Lunchwandeling door Hoefkwartier. Tijdens deze wandeling ben je in één keer op de hoogte van alle ontwikkelingen die spelen. Hiervoor is aanmelden verplicht.

13.00 – 14.00 uur

Volg een lezing over het gastvrij maken van jouw (werk)omgeving. In drie korte lezingen leer je:

1) hoe je jouw werkomgeving gastvrij inricht

2) over een gastvrije buitenruimte in de toekomst

3) over placemaking tijdens de verbouwing.

14.00 – 16.00 uur

Placegame: op locatie onderzoek je wat Hoefkwartier nodig heeft om een gastvrije omgeving te zijn.

16.00 – 17.00 uur

Netwerkborrel voor bedrijven, studenten en bewoners bij het Celciushuis.

Zaterdag 17 juni

12.00 – 12.30 uur

Korte architectuurlezing over hoe je een prettige omgeving ontwerpt. Leer ook waarom de behoeftes van de oermens nog steeds invloed hebben, of zou moeten hebben, op moderne stedenbouwkundige plannen.

12.30 – 15.00 uur

Placegame: breng de kennis in de praktijk. Op locatie onderzoek je wat Hoefkwartier nodig heeft om een gastvrije omgeving te zijn.